Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008

2o Εργαστήρι Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Το δεύτερο εργαστήρι οπτικοακουστικών πραγματοποιείται το Σάββατο 29 Νοέμβριου 2008 στους χώρους του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων Εκπαιδεύτρια αυτή τη φορά η κυρία Μαρία Λεωνίδα, Σκηνοθέτης –Εκπαιδευτής στα οπτικοακουστικά

Από την δεύτερη αυτή συνάντηση θα λειτουργήσουν 2 τμήματα εκπαίδευσης
Ένα 9-12 το πρωί και ένα δεύτερο 1-4 μετά το μεσημέρι

Πληροφορίες 6974739122

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Εισαγωγή στην κινούμενη εικόνα
Διάρκεια: 3 ώρες

Μαρία Λεωνίδα

Σκηνοθέτης –Εκπαιδευτής στα οπτικοαουστικά
maria@karposontheweb.orgΣκοπός

Στόχος του εργαστηρίου είναι να δώσει τη δυνατότητα σε ερασιτέχνες να καταλάβουν πώς μπορεί να καταγραφεί μια δράση με την κινούμενη εικόνα.

Θα ξαναμιλήσουμε για τις βασικές αρχές της κινηματογραφικής γλώσσας μέσα από παραδείγματα ταινιών μικρού μήκους. Ποιά είναι η ουσία αυτού που συμβαίνει μπροστά μας; Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του στοιχεία; Πως συμπυκνώνεται ο χώρος και ο χρόνος μέσα από ένα οπτικοακουστικό έργο;

Θα κινηματογραφήσουμε σε μικρές ομάδες -ανάλογα με τον αριθμό των καμερών- λίγα λεπτά από ένα γεγονός για να δούμε πόσο διαφορετικοί τρόποι υπάρχουν για να αποτυπωσουμε μια δράση.

Εξοπλισμός

Αν έχετε δική σας κάμερα φέρτε την μαζί με όλο τον εξοπλισμό: μπαταρίες φορτισμένες, καλώδια κλπ. Αν έχετε τρίποδο και το βολεύεστε, φέρτε το και αυτό. Μπορούμε επίσης να δουλέψουμε με στατικές φωτογραφίες οπότε αν αισθάνεστε πιο εξοικειωμένοι με τη φωτογραφική μηχανή φέρτε μια. Είναι εξαιρετικό εργαλείο για να δουλέψετε μέσα στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: