Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα-εκπαιδευτική συνάντηση

"Εκπαίδευση και οπτικοακουστικά μέσα επικοινωνίας"

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου η τέταρτη συνάντηση – επιμόρφωση εκπαιδευτικών του νομού Χανίων στα πλαίσια της δράσης cine-Μαθήματα.
Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης και συγκεκριμένα το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ημερίδα – εκπαιδευτική συνάντηση στο θέατρο Δημ. Βλησίδης με θέμα "Εκπαίδευση και οπτικοακουστικά μέσα επικοινωνίας".


Μιλώντας στην σχετική ημερίδα η κ. Ειρήνη Ανδριοπούλου, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων, επεσήμανε την ανάγκη θέσπισης οπτικοακουστικης αγωγής στο ελληνικό σχολείο, από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Σπύρου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, σημείωσε την προσπάθεια που εδώ και 15 χρόνια καταβάλει το Φεστιβάλ για την οπτικοακουστικη παιδεία με παρεμβάσεις και δράσεις στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και με διεθνείς συνεργασίες.


Την δυναμική που μπορεί να έχει το animation ως εκπαιδευτικό εργαλείο ανέδειξε από την μεριά του ο κ. Σπύρος Σιάκας εκπαιδευτικός-σκηνοθέτης animation.
Στον χώρο και τον χρόνο παρουσίασης της παιδικής ηλικίας στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο επικέντρωσε η κ. Μένη Τσίγκρα, Εκπαιδευτικός – Διδάσκουσα στο Διδασκαλείο του Παν/μίου Κρήτης ενώ σε μια γενικότερη προσέγγιση του παιδιού στον κινηματογράφο σταθηκε η κ. Χριστίνα Σιδηροπούλου, Εκπαιδευτικός – Διδάσκουσα στο Διδασκαλείο του Παν/μίου Κρήτης.


Όσον αφορά την δράση cine-Μαθήματα εκ μέρους της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης ο Ματθαίος Φραντζεσκάκης αφού ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν αλλά και τους φορείς που στηρίζουν την προσπάθεια επισήμαινε την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης της δράσης σε μια κατεύθυνση παρέμβασης στην οικοδόμηση οπτικοαουστικής παιδείας και με την λογική της οργανικής ένταξης των οπτικοακουστικων μέσων στην καθημερινότητα της σχολικής πρακτικής.


Εκ μέρους της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η υπεύθυνη πολιτιστικών κ. Λία Μαστρογιαννίδου, συν-διοργανώτρια, επεσήμανε την θετική λειτουργία που μπορεί να έχει η όλη δράση στην εκπαιδευτική διαδικασία σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες.


Την ημερίδα συντόνισε ο σκηνοθέτης Θοδωρής Θωμαδάκης, πρόεδρος της ΚΙΝΟΧ.


Να σημειώσουμε τέλος ότι στα πλαίσια της 4ης συνάντησης πραγματοποιήθηκε και εργαστήρια animation στους εκπαιδευτικούς από τον κ. Σπύρο Σιάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: