Τρίτη, 6 Απριλίου 2010

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ: ΜΟΧΛΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δυο πρόσφατα δημοσιεύματα των μεγαλύτερων αθηναικών εφημερίδων "Ελευθεροτυπία" και "Βήμα" επισημαίνουν τη σπουδαιότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους τόσο για τις δυνατότητες που δίνει στους νέους να δώσουν διέξοδο στις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες όσο και την συνεισφορά του στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Το άρθρο της Μαρίας Παπουτσάκη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (3/4/2010) επικεντρώνεται στην αθέατη πλευρά της Ελλάδας, την "Ελλάδα της πρωτοβουλίας, της καινοτομίας και της διάκρισης", αυτή που υπάρχει "πίσω από τη μιζέρια και την κατάθλιψη των δελτίων των οκτώ το βράδυ".

Ειδικά για το Φεστιβάλ Ολυμπίας σημειώνει:

"Μια διεθνής πρωτότυπη διοργάνωση που έχει γίνει πλέον θεσμός είναι το παγκόσμιο νεανικό φεστιβάλ κινηματογράφου που οργανώνεται κάθε χρόνο στην Ολυμπία. Προβάλλει κυρίως κινηματογραφικές δημιουργίες για νέους από νέους. Παιδιά μόλις 13 και 14 ετών συμμετέχουν με την προβολή ταινιών που δημιούργησαν τα ίδια.

Το φεστιβάλ αυτό που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων νέων κάθε χρόνο από τα πέρατα του κόσμου και προσφέρει άπειρες δυνατότητες στους νέους, ενθαρρύνοντας τις καλλιτεχνικές ανησυχίες και δημιουργίες τους, ενώ συγχρόνως αναπτύσσει τους δεσμούς μεταξύ των παιδιών από διαφορετικές χώρες."

(ολόκληρο το άρθρο με τίτλο "Μαθηματικές διάνοιες και νέοι κινηματογραφιστές" υπάρχει στη διεύθυνση http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=148101)

Η Μαρία Θέρμου στο Βήμα (16/3/2010) αναφέρεται στην κρίση που έχει χτυπήσει και την επισκεψιμότητα των αρχαιολογικών μουσείων της χώρας στηριγμένη σε στατστικά στοιχεία του Νοεμβρίου 2009. Επισημαίνει όμως δύο μοναδικές εξαιρέσεις: την Ακρόπολη με αύξηση κατά 30,9%και την Αρχαία Ολυμπία με θεαματική αύξηση κατά 171,3%.

Κι ενώ για τη Ακρόπολη θεωρεί ότι η αύξηση πρέπει να οφείλεται στη λειτουργία του νέου Μουσείου, για την Αρχαία Ολυμπία δίνει την παρακάτω ερμηνεία:

"Οσον αφορά την Ολυμπία, μπορεί εκ πρώτης όψεως να ξαφνιάζει η αύξηση της επισκεψιμότητας μόνο στον αρχαιολογικό χώρο, ίσως όμως να ερμηνεύεται από το γεγονός ότι τέλη Νοεμβρίου- αρχές Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και συμμετοχές σχολείων."

(ολόκληρο το άρθρο με τίτλο "Η κρίση χτύπησε και τα ελληνικά μουσεία" υπάρχει στη διεύθυνση : http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=320342&dt=16/03/2010#ixzz0kJPW5IWQ

Δεν υπάρχουν σχόλια: