Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Cine-Μαθήματα , προβολές και για να στηρίξουμε αυτούς που μας έχουν ανάγκη

Cine-Μαθήματα , προβολές και για να στηρίξουμε αυτούς που μας έχουν ανάγκη

Πρώτες σκέψεις…

Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και η Πυξίδα της Πόλης στα πλαίσια της δράσης cine-Μαθήματα σε αν για δεύτερη χρονιά κινηματογραφικές προβολές για τα σχολεία των Χανίων με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.
Οι προβολές έγιναν από 14 έως 22 Οκτωβρίου 2014 . Η είσοδος ήταν χωρίς χρηματικό αντίτιμο αλλά προτρέψαμε όλους να υιοθετήσουν ένα ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ «κοινωνικό εισιτήριο».


 


Κάθε παιδί μπορούσε να απολαύσει την ταινία του προγράμματος βοηθώντας παράλληλα στην συγκέντρωση τυποποιημένων τροφίμων για τις ανάγκες των Κοινωνικών Δομών του τόπου μας.
Ο πρώτος απολογισμός είναι συγκινητικός αλλά και καταλυτικός για ότι κάνουμε.
Περίπου 4700 παιδιά πέρασαν από το Πνευματικό Κέντρο Χανίων αυτές τις μέρες απολαμβάνοντας αγαπημένες ταινίες.
Περίπου 3,5 τόνοι τρόφιμα συγκεντρώθηκαν από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που πέρασαν από το Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
Απλά ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!
Υ.Γ. Σε περίοδο όπως αυτή, η τέχνη και όσοι δρούμε μέσα ή γύρω από αυτήν, δεν μπορεί παρά να σκαφτόμαστε ότι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (και ειδικά τώρα που μεγάλο μέρος της κοινωνίας συνθλίβεται !!!) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ !!!










συνδιοργάνωση με την Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την υποστήριξη του Δήμου Χανίων, του Δήμου Πλατανιά , και την συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους Ολυμπίας , της camera zizanio και του Caid-Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης διοργανώσ

Δεν υπάρχουν σχόλια: