Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Τρόφιμα σε κοινωνικούς φορείς από μαθητές μέσα από την δράση cine-μαθήματαΤρείς τόνους τρόφιμα δόθηκαν σε 11 κοινωνικά ιδρύματα της πόλης των Χανίων το πρωί της Δευτέρας στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Tα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν χάρις στο κοινωνικό εισιτήριο που μπήκε στη διάρκεια του 8ημερου εκδηλώσεων «Cine μαθήματα» που πραγματοποιήθηκε με βασικό διοργανωτή την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.

Τα «Cine μαθήματα» παρακολούθησαν 4.500 μαθητές που ο καθένας εξ΄αυτών προσέφερε ως εισιτήριο ξηρά τροφή, ανέφερε ο υπεύθυνος της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης κ. Μαθιός Φραντζεσκάκης.
Τρόφιμα πήραν τα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων Χανίων και Πλατανιά, τα συσσίτια της Μητρόπολης, η Κοινωνική Κουζίνα, οι κοινωνικές δομές της Περιφέρειας, το «Κύτταρο» Χαλέπας κα.
πηγή : ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑΗ δράση cine-μαθήματα αποτελεί μια πολυεπίπεδη παρέμβαση στον χώρο της οπτικοαουστικής παιδείας σε επίπεδο Κρήτης. Συνδυάζοντας ένα πλέγμα εκπαιδευτικών δράσεων οι οποίες απευθύνονται πρωτίστως σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και ένα «διαρκές κινηματογραφικό πανόραμα» που απευθύνεται στο σύνολο του πληθυσμού.
Η cine-Μαθήματα αποτελεί την μοναδική περιφερειακή δράση τέτοιου χαρακτήρα. και στηρίζεται εκ των έσω και από μια λογική συνέργειας φορέων και αρχών τόσο της αυτοδιοίκησης όσο και του πολιτισμού και φυσικά της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Αποτελεί παραγωγή της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης και υλοποιείται από το 2002 με την αμέριστη υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας Για Παιδιά και Νέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: