Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Τρεις τόνοι τροφίμων σε προνοιακές δομές των Χανίων





Σήμερα έκλεισε και ο τελευταίος κύκλος των φετινών προβολών του 3ου Κινηματογραφικού Πανοράματος cine-Ιστορίες και της εκπαιδευτικής δράσης cine-Μαθήματα. Λίγο πάνω από τους 3 τόνους ήταν τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν στα πλαίσια των φετινών προβολών - και των παράλληλων εκδηλώσεων - που για μια ακόμη χρονιά ήταν με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και με Προαιρετικό κοινωνικό εισιτήριο τρόφιμα για τις κοινωνικές δομές. Για μια ακόμη χρονιά απλά αισθανόμαστε υπερήφανοι από το αποτέλεσμα γιατί οι μικροί και μεγάλοι θεατές των κινηματογραφικών προτάσεων μας επιβεβαίωσαν την άποψη μας ότι Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΑΜΕΤΟΧΟΣ! Ευχαριστούμε και συνεχίζουμε ...






 Για όλη την σχολική χρονιά στοχευμένες εκπαιδευτικές - και όχι μόνο - παρεμβάσεις στα πλαίσια της δράσης cine-Μαθήματα, υλοποίηση του Crete Education Documentary Project ( CR.E.Doc ) , ειδικές προβολές και αφιερώματα που θα ξεκινήσουν άμεσα στο cine ΑΤΤΙΚΟΝ από την κινηματογραφική μας λέσχη cine-Ιστορίες σε μια καινούργια συνεργασία για τους φίλους του καλού κινηματογράφου ! Και φυσικά ξεκινάμε να δουλεύουμε για το 4ο Κινηματογραφικό Πανόραμα cine-Ιστορίες 2015 !!!



Διαβάστε το σχετικό Ρεπορτάζ της Ελένης Φουντουλάκη στα Χανιώτικα Νέα

Περισσότεροι από τρεις τόνοι τροφίμων για δέκα προνοιακές δομές της πόλης, συγκεντρώθηκαν μέσα από τις κινηματογραφικές προβολές Cine–Ιστορίες και Cine–Μαθήματα που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στο Πνευματικό Κέντρο καθώς δεκάδες μαθητές από σχολεία των Χανίων έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν προβολές και ταυτόχρονα να ενισχύσουν κοινωνικές δομές με προαιρετική προσφορά ξηρών τροφίμων.
Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν στο Τμήμα Πρόνοιας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Κοινωνικά παντοπωλεία των δήμων κα άλλες δομές των Χανίων που αποτελούν ‘’αποκούμπι’’ για συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη.
Οι μαθητικές προβολές πραγματοποιήθηκαν για 14η χρονιά στα Χανιά ενώ την δράση υλοποίησε η Πολιτιστική Εταιρεία Κρητης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και με συνδιοργανωτές – υποστηρικτές τους εξής: Πνευματικό Κέντρο Χανίων, Δήμος Χανιών, Δήμος Πλατανιά, Δήμος Κισάμου, Δήμος Αποκορώνου
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης και ο εκπρόσωπος της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης, κ. Ματθαίος Φραντζεσκάκης διένειμαν σήμερα στις κοινωνικές δομές των Χανίων, τα τρόφιμα μακράς διαρκείας που συγκεντρώθηκαν, ως κοινωνικό εισιτήριο στο Πνευματικό κέντρο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης εξέφρασε την στήριξη του σε τέτοιες δράσεις που στόχο έχουν την στήριξη ευπαθών ομάδων, τονίζοντας παράλληλα πως « μέσα από την συγκεκριμένη διοργάνωση παράγεται Πολιτισμός υψηλής ποιότητας στα Χανιά ενώ συγχρόνως δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στις κοινωνικές εκείνες ομάδες οι οποίες έχουν ανάγκη».
«Οι cine ιστορίες και τα cine μαθήματα αποτελούν μία πρωτοβουλία που έχει τρεις βασικούς άξονες: Πολιτισμό μέσω του Κινηματογράφου, Εκπαίδευση μέσα από τα cine μαθήματα για οπτικο- ακουστικά μέσα και Κοινωνικό μιας και ο Πολιτισμός δεν μπορεί να μένει αμέτοχος από ό,τι συμβαίνει στην κοινωνία. Έτσι ζητήσαμε αντι για εισιτήρια στις προβολές, ξηρά τρόφιμα που θα διανείμουμε σε δομές της πόλης μας. Η ανταπόκριση για μια ακόμη χρονιά ήταν πολύ μεγάλη, τα τρόφιμα είναι πάνω από τρεις τόνους και το αποτέλεσμα χαροποιεί όλους μας» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Φρατζεσκάκης ο οποίος ευχαρίστησε όσους έφεραν τρόφιμα αλλά και όσους στηρίζουν την διοργάνωση όπως την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βουλγαράκη, τους δήμους του Ν. Χανίων και 17 φορείς του κινηματογράφου και του πολιτισμού.

http://www.haniotika-nea.gr/tris-toni-trofimon-se-proniakes-domes-ton-chanion/

Δεν υπάρχουν σχόλια: