Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Το 18o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 6 και7 Μαίου 2016 στα Χανιά



Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης 
και η «Πυξίδα της Πόλης» 
 σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΠΕΔΗΧ –ΚΑΜ, το Δήμο Χανίων
και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων
παρουσιάζουν την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 (6-12μμ) 
στο Μεγάλο Αρσενάλι (ΚΑΜ)
το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στα Χανιά. 
 Οι προβολές πραγματοποιούνται  στα πλαίσια της δράσης 
cine-Μαθήματα με την συνδρομή της Κινηματογραφικής Λέσχης 
cine-Ιστορίες και είναι μέρος των ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ του

18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



 2 ημέρες, 15 ταινίες, 667 λεπτά κινηματογραφικής προβολής


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 






Ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό ταξίδι που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το τμήμα προγράμματος του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς σε όλη την χώρα. Ένα ταξίδι στο οποίο έχουν προστεθεί και νέοι προορισμοί, νέες στάσεις, αγκαλιάζοντας και προορισμούς που οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα όπως σε σωφρονιστικά καταστήματα και ιδρύματα αγωγής, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη και φτάνοντας μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν προσφορά του Φεστιβάλ στους θεατές ολόκληρης της χώρας με τους οποίους μοιραζόμαστε ένα κοινό πάθος για τις εικόνες, μια κοινή αγάπη για το σινεμά. Ας γίνουμε λοιπόν και πάλι συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι του πολιτισμού και ας κάνουμε για μια ακόμη φορά πράξη την κοινή πεποίθηση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, πως ο κινηματογράφος είναι μια εμπειρία ικανή να μας ενώσει.

Αποκαλυπτικά και εξαιρετικά ανθρώπινα, τα ελληνικά ντοκιμαντέρ που συμμετείχαν  στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα και ανασυνθέτουν τη σύγχρονη πραγματικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της. Συνολικά 15 ελληνικά ντοκιμαντέρ, που  καλύπτουν ένα ευρύ θεματικό φάσμα που συγκροτεί ένα πολύμορφο καλειδοσκόπιο του κόσμου μας θα προβληθούν στο διήμερο των προβολών  στα Χανιά. Πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, εικόνες της κρίσης, ανθρώπινα δικαιώματα, πορτρέτα ανθρώπων με ξεχωριστές ιστορίες ζωής, Τέχνη, παραδόσεις, αλλά και μνήμες από το παρελθόν, προσκαλούν το κοινό σε ένα συναρπαστικό κινηματογραφικό ταξίδι. Ένα ταξίδι το οποίο γίνεται για 8η χρονιά με την συνεργασία της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Σημειώνουμε τέλος ότι η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες θα πραγματοποιήσει για μια ακόμη φορά ειδικές προβολές στα καταστήματα κράτησης της Κρήτης.







Δεν υπάρχουν σχόλια: